Medi Social

divendres, 24 de febrer del 2012

TREBALLEM LES PRESSIONS!


Els alumn@s de 5è de Primària van experimentar al laboratori de l'escola un tema ja conegut per ells: les pressions de l'aire i de l'aigua. S'ho van passar d'allò més bé aprenent d'una forma senzilla i amb materials que tots tenim a casa. Així que ja ho sabeu, sempre podeu practicar a casa! Això sí, no ho mulleu tot!

dijous, 23 de febrer del 2012

Una setmana de carnaval

Vanessa, 6è A
A la nostra escola durant una setmana havíem de venir disfressats cada dia amb alguna cosa diferent. El dilluns, amb els mitjons per damunt dels pantalons; el dimarts, amb divertits pentinats; el dimecres amb davantal; el dijous amb corbates o/i ungles pintades; el divendres només per la tarda venir disfressats. Tots portaven disfresses diferents.
Al dia següent, és a dir, el dissabte un altre cop vam venir disfressats i van donar xocolata i van posar música. La festa va començar a les 10:30 i va acabar a la una del migdia, hi havia nens que jugaven, d'altres que ballaven i d'altres que s'avorrien. Aquesta festa la va organitzar l' A.M.P.A. per als nens de la nostra escola. MOLTES GRÀCIES A.M.P.A.!.
Però la festa de carnaval no es va acabar, per la tarda hi havia una altra festa darrere de l'Ajuntament. La Karla, en Jose Luis, l'Aleix i jo vam anar tots junts a la festa però quan vam arribar, vam tenir una decepció perquè era molt avorrit i ens en vam anar a berenar. Després vam escoltar la música i vam tornar; tot havia canviat, hi havia música  moderna i ens vam trobar l'Ismael, en Nicolás, l'Alexandru, la Sandra, la Mafanta i la Rosanna (la mare de l'Ismael). Estàvem tots ballant i divertint-nos. Després vam anar al Caprabo a comprar alguna cosa per beure i vam anar al passeig on vam beure i descansar. Després vam veure l'arribada d'en Carnestoltes, va fer un discurs (el seu vocabulari no era gaire adequat, hi havia nens petits). Al final vam pujar a l'escenari a ballar. Ha sigut un carnaval supermarxós i divertit!

Carnaval a l'escola amb els amics

Raúl Nicolás Pina i Sergio Nogales 6èA
El divendres per la tarda a l'escola vam celebrar el carnaval, amb els amics; van venir els pares i les mares. En Raúl estava amb amigues i amics i en Sergio estava amb en Raúl i amb en Juan, estàvem ballant l'Alejandro, en Sergio i en Raúl. En Juan es va fer una foto amb una cat-woman, i l'Adam també. El nens petits o sigui, tot el col·legi i un grup de 6è, ballaven el "Nossa, nossa, así voce me mata, ai se eu te pego, ai ai se eu te pego". I vam acabar molt contents.

Dissabte de Carnaval

Jose Luis Marquez i Pedro Pérez, 6è A 

El dissabte tots el nens del col·legi es van disfressar d'animals i herois. Ho vam passar molt bé i vam posar molta música i vam ballar a la pista. Alguns nens van jugar a futbol al camp de sorra.
Quan estava a punt d'acabar el nens que jugaven a futbol van anar a ballar i després van repartir xocolata i galetes. La xocolata estava molt calenta. Quan vaig anar al lavabo vaig trobar un got de xocolata en el vàter.

Carnaval

Juan Núñez i Agustina Otero, 6è A

El dia de carnaval vam anar a la rua. Hi havia 3 carrosses de barrufets. A l'última carrossa hi anava l'Alícia i la Maite. Una carrossa de gall d'indi estava molt ben feta, en una altra hi havia guardians del bosc, també hi havia una carrossa amb un drac, també la del Carles Faust tenia molta gent, una carrossa molt gran que era de personatges medievals amb cavallers i princeses.

Carnaval Napoleó Soliva 2012

Alejandro Torres i Aarón, 6è A
 El divendres 19 de febrer de 2012 es va fer la festa de Carnaval a l'escola Napoleó Soliva de Blanes.
Hi va haver música tota la tarda i vam fer fotos i moltes coses més. Vam veure tots els nens ballant molt bé fins que ens va tocar a nosaltres. Després vam ballar tots i totes, en Raúl, en Sergio i en Juan i l'Aarón. També vam anar a la rua i vam veure la carrossa dels Simpsons.

La festa del carnaval

Karla Carrera, 6èA
Vam fer una festa de carnaval al cole. La majoria de nens estaven disfressats, algunes nenes anaven disfressades de princesa, com per exemple la germana de la Vanessa anava disfressada de
 "La Blancaneus". Un nen anava disfressat de "Barrufet".
Tots vam ballar, van començar els de p3A i p3B, després van ballar el de p4A i p4B, després van ballar els de p5A i p5B.
El dissabte l'AMPA va fer una festa amb xocolata, música... Alguns nens que hi van anar només hi van anar per jugar a futbol.
El dissabte van fer una festa darrera de l'Ajuntament de Blanes. Jo hi vaig anar amb la Vanessa, el Jose Luis i l'Aleix. Després a la festa ens vam trobar amb l'Ismael, la Sandra, la Mafanta, el Nicolás i amb l'Alexandru. Tots vam començar a ballar fins que va venir el rei Carnestoltes amb les seves ballarines.
El diumenge hi va haver les carrosses de carnaval. La Maite, l'Alicia i 'Elia de l'altra classe desfilaven però desfilaven en l'última carrossa. Jo em vaig haver d'esperar una hora i mitja.
Tots ens hem divertit molt amb aquestes festes.

Carnaval

Mafanta i Blanca, 6è A
El dissabte passat l'AMPA va fer una festa a l'escola va ser molt divertida i a les 11 vam fer la xocolatada infantil. Hi havia dues animadores que animaven molt la festa. Hi va assistir molta gent. Hi havia molta música, era molt divertit i hi havia molta gent disfressada. Per la tarda vam anar a una festa que va organitzar l'Ajuntament de Blanes. No va ser gaire divertit però quan vam venir els alumnes del Napoleó Soliva va molar molt perquè nosaltres vam animar la festa. Vam ballar molt sobretot la mare de l'Ismael que ballava tota l'estona. Més tard vam sortir de la festa i vam anar a la platja a menjar. Després va venir al rei carnestoltes i va llegir una carta però el seu vocabulari no era el més adequat i quan el Carnestoltes va baixar de l'escenari van posar més música!

Carnestoltes 2012

Jesús Jiménez i Pau Ligero 6è.A

El dia 17 de febrer del 2012 tots els nens i nenes del col.legi es van disfressar de moltes coses: princeses, monstres, ninjes, superherois, etc.
Tots els cursos van fer balls i després junts vam ballar fins a l'hora d'anar-se'n. Per al final de festa tots els pares també van participar.

Carnestoltes

Júlia i Alèxia, 6è A
El dissabte passat molta gent va venir a la festa de carnaval, va haver xocolata calenta amb melindros.
I van posar musica perquè ballessin. Tots els que estaven a la festa, nens, nenes i el pares ens ho vam passar molt bé.

Carnaval

Alyssa i Sayou, 6è A
La  festa de carnaval  va ser diumenge a la tarda a darrera de l'Ajuntament  de Blanes. Hi havia música, hi havia molta gent que ballava i també ho vam passar molt bé. Estàvem amb les nostres  amigues, la Sandra, la Vanessa, la Karla, l'Ismael i la Mafanta. Vam ballar una cançó que va ser molt divertida.

Carnaval!

Maite Girondo i Alicia Fernandez, 6è A

El passat 18 i 19 per la tarda vam desfilar a Lloret  i vam fer una gran rua. Quan vam acabar de desfilar a Lloret vam venir a Blanes per donar la benvinguda al rei Carnestoltes. Després d'una hora desfilant ens vam trobar amb la colla de la Plantera: Mafanta, Sandra, Ismael, Karla, Vanessa, Aleix, Bogdan, Alexandru...
El dia 19 va ser un dia molt llarg, però divertit. Vam anar un altre cop a Lloret al matí. En arribar de Lloret, directament vam haver de tornar a preparar-nos per desfilar un altre cop, aquí a Blanes. Vam sortir de l'avinguda de Lloret. Però vam tenir mala sort, érem els últims! Se'ns va parar dos cops la carrossa per falta de gasolina però es va solucionar en un moment. La gent es va animar molt i nosaltres es ho vam passar molt bé!

dijous, 9 de febrer del 2012

La neu

El dijous 2 de febrer em vaig despertar i vaig veure molta neu. No m'ho podia imaginar, vaig agafar una bola de neu i se la vaig llençar a la meva germana. Havia d'anar al col.legi i vaig haver de netejar el cotxe i vaig anar al col.legi.

I vaig trobar molta neu i vaig llençar una bola de neu al Nico  i vaig entrar a la classe i vam parlar de la neu i vam sortir al pati només 5 minuts i els nens de cicle mitjà van gastar tota la neu.

La nevada

 Jesús Jiménez     6è.A
El dijous 2 de febrer tots els nens del col.legi van despertar i es van trobar una gran sorpresa. Va nevar i la majoria de professors van anar al col.legi però l'escola va tancar per la tarda per una previsió de les notícies.
Tota la tarda els nens i nenes del col.legi van jugar, van quedar o van estar a casa jugant a la consola.
Per la nit va tornar a nevar però no tant i a l'escola hi van anar pocs nens i no va ser classe normal.
Tindrem un record de la nevada per sempre.

dilluns, 6 de febrer del 2012

Dia de la Pau

Dilluns 30 de gener vam celebrar el Dia de la Pau al nostre centre. Per fer-ho vam estar fabricant unes flors amb ampolles de plàstic. Llavors, tots al voltant de la pista, primer vam llegir el quadern de la Pau que vam escriure entre tota l'escola. El llibre començava: "M'agrada que m'estimin perquè...". Després, vam anar omplint una flor pintada a terra amb les flors que havíem fet. Finalment, vam estar cantant la cançó "T'estimo molt". Els pares també van participar cantant, ja que els vam repartir la lletra de la cançó. Aquí us deixem una foto de la flor i l'enllaç de la cançó. Esperem que us agradi!


Si vols escoltar la cançó, clica aquí.

La nevada a Blanes

Sandra Wally Kanteh.    6èB   

 El divendres 3 de febrer. A casa meva la nevada a omplert tot de neu el meu pati. A sobre pel matí quan volia anar a agafar les botes d'aigua no podia. Feia un fred terrible. A les  8:00 h del matí estàvem  a -1 , i ale 9:00 h del matí a 1 ,tot i així , feia molt de fred. Aquest de matí el meu pare i la meva madrastra  estaven traient el gel dels vidres del cotxe tirant-hi aigua calenta.Tots els cotxes estaven coberts de neu. Les noticies diuen que demà farà més fred que avui.

Mapa d'Espanya.

Elena Ramírez López.  6èB

Aquest mapa l'hem fet a Informàtica, és el mapa d'Espanya. Hi veiem els rius que hi ha a la Península Ibèrica, les Serralades...



El mapa d'Europa.

Ismael Santos Liriano. 6èB 

Aquest mapa és d'Europa i l'he fet jo. A informatica hem fet aquest treball amb el programa Paint Shop Pro, a partir d'un mapa mut. Aquest és el resultat del mapa.