Medi Social

divendres, 4 de desembre del 2009

Un conte de Nadal

Els alumnes de 5è B hem escrit un conte encadenat, és a dir, tothom ha anat continuant la història que l'anterior havia escrit. El resultat ha estat aquest.

En un país molt llunyà i fred, vivia una família molt pobre que tenia l'avi malalt. Un dia, quan el fill petit va anar a comprar, va resultar que no portava diners. Va tornar a casa seva per tal que li donessin diners però com que no en tenien gaires per donar-li només va poder comprar pa i formatge. Després va tornar a casa i se'n va anar a jugar. Allà on jugava, va trobar un gosset al que va dir-li Nadal i així tot el dia jugant amb aquest gosset s'ho va passar molt bé.

Més tard, la mare el va cridar i li va dir: - Fill, deixa el gos que hem d'anar a sopar.
Però al nen li feia pena que el gosset es quedés tot sol i li va dir: - Vols venir amb mi a casa meva?
Com que el gosset no sabia el que deia, va començar a fer: - Guau!!!!! Guaauu!!!!!
i se'l va emportar a casa seva. Per la nit, uns follets van deixar regals per a tots. Misteriosament el gosset, quan els va veure, va començar a parlar amb ells.

Després pel matí, quan tots es van llevar, van veure tot ple de regals i es van emportar una gran sorpresa. Hi havia regals per a tots. També hi havia un regal per al gosset: era un cascavell d'or amb un so molt bonic, i ràpidament se'l va posar al voltant del seu coll.
Quan el gos caminava pel carrer, tothom se'l mirava. Al cap de molta estona de caminar, el gosset es va treure el cascavell i de sobte, es va transformar en ...EL PARE NOEL!
Tothom es va posar molt content i va anar corrents a donar-li petons i abraçades. El Pare Noel els va dir que havia de marxar, que encara tenia molta feina ja que aquella era la nit de Nadal i havia de portar regals per a tots.

Per la nit va començar a repartir els regals i quan va entrar en una casa, es va trobar un nen petit que plorava perquè li havia desaparegut la seva joguina preferida. El Pare Noel li va dir que no es preocupés, que ell ja li donaria una joguina nova. El nen es va posar molt content i com a premi, el Pare Noel el va convidar a pujar al seu trineu de rens per tal que l'ajudés en el repartiment de regals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada