Medi Social

divendres, 29 d’abril del 2011

El rei lleó i l'escarabat

Adrian Braun i Pau Robert, 6è A
Ahir, vam anar a 1r B a explicar una faula que ens vam inventar nosaltres. Es diu "El rei lleó i l'escarabat". Va d'un lleó que és molt cregut i un dia va veure un escarabat i li va dir que li fes una reverència però com que era molt petit, el rei no va veure que li fes una reverència i es va inclinar tant per veure si feia la reverència que va caure rodolant per un precipici. A baix hi havia molta aigua i es va  mullar. La moralitat és així: "Com més gran, més ase".

Qui va ser Sant Jordi?

Rocio Bueno i Camila Rodríguez 6è A.
Vosaltres sabeu la llegenda de Sant Jordi, oi? Però sabeu què la va inspirar? Nosaltres us la contarem. Sant Jordi va néixer a la Capadòcia (avui Turquia) a l'any 275 i va morir el dia 23 d'abril del 303. Ell va morir per defensar les seves creences. Va arribar a Palestina després que el seu pare hagués mort i es va allistar a l'exèrcit. Un emperador romà que es deia Dioclecià, va dir que tenia que resar a Apol·lo i sant Jordi es va negar i el va matar. Més tard Catalunya va proclamar que sant Jordi era el seu patró i als torneigs i justes els cavallers regalaven roses a les dones en honor de sant Jordi. I així va sortir la llegenda de sant Jordi i la rosa.

Llapis d'Or


Tania Sànchez Serra / Joan Barroso Gil - 6è A
El concurs "Llapis d'Or" va ser emocionant, tots els nens i nenes volien ser els guanyadors però solament ho varen poder ser uns quants, els que varen poder guanyar.
Els guanyadors van rebre un premi, un diploma i un llapis per a tothom.També va haver-hi els guanyadors de la biblioteca. La guanyadora de 6è va ser l'Anna, així que ella va guanyar dos premis, el de la biblioteca i el de Llapis d'Or juntament amb la Tania de 6è A.

La UEFA Champios League

Jose Carbó i Nabil Mohtar, 6è A
La Champions League és una copa molt important per a tots els millors equips d'Europa.Per ara , l'equip que més Champions té és el Real Madrid seguit pel Milan i uns quants equips més. El nostre equip, el FC Barcelona, ara per ara només en té tres però de mica en mica va guanyant més copes. L'última que va guanyar va ser l'any 2009 a l'Estadi Olímpic de Roma amb un 2-0, obra de Samuel Eto'o, un gran gol aprofitant el rebot d'un defensa del Manchester United i per rematar el partit un golàs amb el cap de Lionel Messi. Aquest mateix any l'equip blaugrana està a la semifinal amb el pitjor equip que els podria haver tocat, el Madrid, però tot i així el Barça va guanyar 0-2. Va obrir el marcador després d'una gran jugada de l'holandès Ibrahim Afellay, li fa la centrada a Messi i defineix amb un gol entre les cames d'Iker Casillas, anomenat Sant Iker. L'altre gol també va ser de Messi i ara té la classificació a la butxaca.

Mundos diferentes


Ylenia i Germán, 6èA
Hay muchas personas que no lo conocen y hay otras que sí. A muchos le suena, seguro, le llaman "el hombre más grande del mundo". Mide 2,46 metros y se llama Sulatan Konsen. Luego seguro que también conocemos a otro como" el hombre pequeño". Mide 74,61 centímetros y se llama He Pingping. Los conocemos de los récords Guinnes.Son el alto y el bajo. Aquí los tenemos.

El mural de Sant Jordi !!!!!!!!!!!

Mariona Coll i Jade Ly Lam
El dia dels murals de "SANT JORDI" va ser el dia 16 d'Abril.
Amb mi, van anar la Mireia, la Laura i la Mariona (però no va poder anar perquè tenia un compromís familiar). El nostre mural era d'un drac que anava en un submarí amb la princesa a dins.
Sant Jordi intentava rescatar la princesa i l'estava perseguint pel fons del mar.
Va ser difícil competir amb els altres perquè també ho feien molt bé, malgrat això, vam guanyar el tercer premi de la categoria B. De premi ens van donar: un llibre, una carpeta, retoladors, un compàs, aquarel·les i un portafotos. A l'entrega de premis ens vam fer fotos amb l'alcalde de Blanes (Josep Trias).

Sadernes

Anna Brunet Gibernau, 6èA
Quan vaig anar a Sadernes va ser molt bonic, vam anar aparcar el cotxe i després vam caminar una mica per arribar a una gorja on hi havia molta aigua.
Quan vam arribar a la gorga jo vaig anar a ficar-me el banyador i cap a l'aigua. Estava molt freda!
La meva mare va agafar el gos i el va tirar a l'aigua i llavors el meu gos va començar a nedar molt de pressa. Va ser molt divertit!

Un silur de rècord


Petar Ivanov, 6è A
A les vacances de Setmana Santa vam anar a pescar a Mequinensa (Aragó) on pescàvem carpa i silur a la vora del riu Ebre. Al final dels quatre dies de pasqua vam acabar pescant: 4 carpes, 4 silurs i un peixet petit de cola roja però aixo no és tot, també vam pescar un silur gegant, probablement el més gran d'Espanya o segurament un dels més grans. Era gegant, mesurava 2 metres i pesava més de 90 quilograms, era un monstre, per fer les fotos necessitaven tots els quatre homes que estàvem allí... Però en tot lo bo hi ha alguna cosa dolenta i aquesta era que no el vàrem pescar nosaltres sinó un amic, però vaig aconseguir fer-me algunes fotos amb ell.

Dia de Sant Jordi a la platja


Judith Ascanio Ariza i Silvia Torres Cañadas, 6èA
El dissabte passat, 23 d'abril, vam anar a la platja a passar el dia de Sant Jordi. Vam anar-hi cap a les 11 del matí. Només d'arribar ens vam anar a banyar, feia molta calor com per quedar-nos prenent el sol. Vam sortir de l'aigua a les 12:30 i vam prendre el sol. Seguidament vam dinar un entrepà i just en aquell moment va passar un home amb roses i li'n vam comprar dues, una vermella i l'altra taronja. Ja eren les 8 i vam decidir que ja era l'hora de tornar cap a casa. Mentre caminàvem per tornar a casa ens vam comprar un gelat. Quan vam arribar, estàvem tan cansades que ens en vam anar cap al llit de cap!

La Cinthya se'n va!! :(

Eva Gonzàlez i Mireia Herrero, 6è A
La Cinthya Vera de 6è B1 se'n va a l'Equador a viure per sempre. És la nostra millor amiga i l'estimem molt! La coneixem des de petita i no volem que se'n vagi. Hem passat moltes aventures juntes, tan bones com un dia que anàvem a quart i vam anar de colònies a La Vall de Núria i vam anar juntes a l'habitació amb la Mariona, la Jade i la Rocío Selene. Però també n'hi ha de dolentes com a una altra excursió de quart que ens vam perdre pel mig del bosc amb la Cinthya...... i nosaltres dues. És molt trist que una persona a la que vols molt se'n vagi i potser no la tornis a veure mai més! :(

Mural de sant Jordi

Esther Lopez Garcia i Fatoumata Danso, 6è A
Va ser el dissabte 16 d'abril. Quan vam arribar vam agafar els pinzells, els pots de pintura, aigua i pintures de colors. Vam haver d'agafar el dibuix, després vam haver d'agafar la pintura i vam omplir de paper el terra. Vam començar a dibuixar i quan vam acabar vam pintar el dibuix. Quan vam acabar vam anar a veure els altres murals. Vam veure que tots els dibuixos eren fantàstics. Però només hi va haver un guanyador de cada escola. De la nostra escola va guanyar el grup de la Mireia, la Laura i la Jade.
Va ser molt divertit!!!

L'ase vestida amb pell de lleó

Raul Luque i Adrián Batista, 6è A
Un grup de sisè va fer una faula que es deia: "L'ase vestit amb pell de lleó". Anava d'un ase que es va trobar un paquet que a dins hi havia una pell de lleó. Se la va posar perquè la gent no es rigués mai més d'ell. Un dia va intentar fer un rugit, però un ós rentador l'estava vigilant. Quan estava preparat per fer un rugit li va sortir un bram, llavors l'ós rentador el va escoltar i ho va dir a tots els animals. I així es va descobrir la mentida de l'ase.
Els nens que van fer aquesta faula la van explicar als nens i nenes de primer B. Els hi va agradar molt!

Llapis d'Or


Alejandro Álvarez Illana, Xavi Rey Celiméndiz. 6è A
Hola, nens i nenes de l'escola del Napoleó Soliva!!! Tothom ho ha fet molt bé, però hi ha hagut nens i nenes que ho han fet molt millor. Ara cliqueu aquí, i veureu els guanyadors i finalistes de tots el cursos.
Fa vint-i-set anys que s
e celebra l'entrega de premis del Concurs Literari Llapis d'Or. Aquest any va ser el divendres 15 d'abril. Les auques tractaven sobre les vistes al mar de Blanes.
Per fer les auques ho vam haver de fer en parelles. Al final quan tots vam acabar, ho vam difuminar amb color vermell fosc.
Per a cada classe hi havia un guanyador i un finalista menys els nens de primer i segon. Els premis per als finalistes consistien en una carpeta molt xula, i per als guanyadors un estoig i un llibre.

Els videojocs i el Gothic

Nico Pulido i Nicolás Rodríguez, 5è B

Jo crec que els videojocs són bons i ensenyen coses, per exemple història, geografia, mitologia...
Hi ha un joc que es diu Gothic 1 i 2. En el joc ets una persona normal que vius a la vall de les mines, una colònia presó. És un lloc on anaven els lladres, un lloc del que no es podia escapar perquè uns mags van fer una barrera màgica que qui estava a dins no podia escapar perquè si algú s'apropava la barrera feia un raig i et matava encara que la barrera havia de ser d'un quilòmetre...

El meu germà

Dieneba Tounkara, 5è B

El meu germà, Mamadou Tounkara, juga al Barça Aleví A o B. Aquest mes, per Setmana Santa, el meu germà se'n va anar a jugar un torneig a Brasil. Van guanyar el partit, el meu germà estava molt content perquè va marcar 2 gols. Quan va arribar a casa ho vam celebrar tots junts amb la família.
Em sembla que li van donar una copa però encara no me l'ha ensenyat.

El menjar xinès



Sergi i Pau Martínez, 5è B
Els xinesos mengen rotllets de primavera, fideus, arròs 3 delícies, les aletes de pollastre, boletes de pop... Recomanem, de primer plat, fideus o arròs 3 delícies; de segon, aletes de pollastre; i de postre, boletes de pop. Però no et fiïs dels xinesos, si tens un gos perquè te'l poden cuinar viu.
Una cosa més, a Xina, alguns xinesos fan menjar amb insectes.

El partit Barca-Madrid

Alexandru Mihailov, 5è B
Jo he vist el partit a casa meva i m'han agradat els dos gols del Barça, els dos gols eren de Messi. El Madrid ha fet moltes, però moltes faltes. El Cristiano Ronaldo ha fet més faltes que tots els jugadors del Madrid i també del Barça. El Barça és el millor equip que hi ha en tot el món

El dia del Vilar de Blanes

Ismael Santos Lirianos, 5è B

Us explicaré el que vaig fer i el que van fer en el poble el dia del Vilar de Blanes.

El dia del Vilar de Blanes és després de la Setmana Santa. El Santuari de la Sagrada Imatge del Vilar és a 4 km de Blanes, algunes persones hi van en autobús però d'altres hi van caminant. És un important centre d'atracció per a tota la comarca des del 1012, any en què el 5 d'agost va ser trobada la imatge de la Verge del Vilar.

Jo no he anat al Santuari del Vilar perquè, ni la meva mare ni jo sabíem on era. Al final vaig anar a casa d'una amiga de la meva mare i estaven tota l'estona parlant i jo mirant la tele.
Aquest és el meu dia del Vilar.

La Gallina i el Pomer

Sandra Wally i Èlia Rincón 5è B

El dimecres 27 vam anar a la classe de 2n B a explicar dues faules d'Isop que vam preparar durant tot el segon trimestre a la biblioteca amb trios. Érem dos grups: primer va llegir el grup que era "La Guineu i el Llenyataire", i després va llegir el grup de "La Gallina i el Pomer".
Mentre llegíem, la professora de la biblioteca que és l'Anna, ens anava fent fotos. Als nens i nenes de segon els van agradar molt les dues faules. Després la professora va posar a l'ordinador les fotos que va fer-nos a nosaltres. Quan vam acabar de llegir les faules i vam baixar cap a la biblioteca la professora ens va felicitar i va dir que ho havíem fet molt bé excepte algun nen que es va passar de graciós amb els nens petits. Abans d'anar-nos-en cap a baix a la biblioteca, la professora els va deixar que s'aixequessin i miressin els nostres dibuixos. Ens en vam anar tots molt tranquils i contents cap a casa o al menjador.

Els murals de Sant Jordi

Elena Ramírez, 5è B
El dissabte 16 de abril vam anar al Passeig de Mar per fer uns murals. Ens vam reunir totes les escoles de Blanes, fins i tot les monges, el cor de Maria. Hi havia un senyor amb un micròfon que anava passant per tots els murals del passeig. El nostre mural era el número 226, al costat, teníem a l'Elies i el seu grup. Jo anava amb el meu grup format per: l'Èlia, la Dieneba, la Manar i jo. Hi havia molts murals fantàstics, però a mi en especial me'n van agradar dos: un que el dibuix sortia la Candace, el Geremi que l'agafava en braços i el drac era el doctor Dofhensmirth. i un altre que em va agradar va ser el de la nostra amiga Sandra i el seu grup, però no va guanyar cap dels que m'agradaven. Vam veure al nostre professor, l'Eduard, i a la nostra directora, Roser, i la professora Dolors... En fi, hi van anar quasi tots el professors del cole.

Els murals de Blanes

Elies Márquez Mora Bilal Belleuzir, 5èB

Cada any a Blanes se celebra una activitat que es titula la festa dels murals. Hi venen els nens i nenes de primària acompanyats dels seus pares o tutors. Cada grup, de quatre nens com a màxim, té un mural per pintar. La festa comença a les 10:00 i acaba a les 13:00. La festa se celebra al Passeig de Mar de Blanes i a les 17:00 vénen els jutges i premien al guanyador amb uns 500 € per al seu centre acadèmic.El nostre número del mural era el 228, el nostre grup estava format per Bilal Belleuzir, Ismael Santos Liniares i jo, Elies Márquez Mora.

La Setmana Santa

Bogdan Emanuel, 5è B

Hola, us heu divertit a la Setmana Santa? Jo sí, molt.Teníem molts dies de festa. Hi ha gent que se'n va anar de vacances, i també hi ha gent que ha preferit estar per casa o anar a la platja a jugar, o anar a jugar futbol. Jo m'ho vaig passar bomba, i vosaltres? Us va agradar la Setmana Santa? Són 11 dies de festa i quina sort que va fer bon temps. Jo no vaig anar a la platja però vaig baixar molts dies a jugar al meu parc. I també ens va visitar el papa el dia de Rams i de sant Jordi.

El Llapis d'Or!

Lorena i Mireia, 5è B
Divendres 15 d'abril vam celebrar el XXVIIè Concurs literari del Llapis d'Or!
Era per a tots els cicles i el parvulari també hi va participar. Vam fer unes auques per classes i hi havia guanyadors i finalistes. Algunes auques van costar molt de fer perquè va caldre treballar molt.
Cada guanyador i finalista guanyava uns regals. Alguns eren més guapos que els altres.

FC. Barcelona vs Real Madrid

Lucas Fernando i Gerardo Castro, 5è B
El Madrid estava tota l'estona fent faltes. L'expulsió de Pepe i Mouriño eren molt clares, a Pepe li havien posat una vermella molt clara i la de Mou també era clara perquè estava protestant tot el partit. A la roda de premsa va dir per què els àrbitres van a favor del Barça. El Real Madrid és un fals que no sap perdre.

La guineu i el llenyataire

Manar Ahbouch i Alex Garcia 5èB
El dimecres passat vam anar 2n B per explicar dues faules titulades "La guineu i el llenyataire" del grup 1, i "La gallina i el pomer" del grup 2 de la llista. La guineu i el llenyataire tractava de que uns caçadors perseguien a una guineu. La guineu va veure una llenyataire que tenia una cabana i li va preguntar:
-Em puc amagar a la teva cabana?
El llenyataire va dir que sí. Poca estona després van aparèixer els caçadors i van preguntar al llenyataire si havia vist una guineu. El llenyataire va dir que no però amb la mà assenyalava la cabana on estava amagada la guineu.Quan va sortir no li va dir res i el llenyataire li va dir:
-T'he salvat i no m'has donat les gràcies. La guineu va dir:
-Te les hagués donat si la teva mà i la teva boca haguessin dit el mateix.
Als nens petits els va agradar molt.


divendres, 8 d’abril del 2011

Premis Llapis d'Or

Anna i Esther, 6è A
Divendres dia 15 a la tarda farem el lliurament de premis del concurs "El Llapis d'Or. Aquest curs consisteix en fer unes auques de les vistes al mar.
Nosaltres, els alumnes de 6è A, hem fet una auca del mar de Blanes. Ens ha costat molt! Totes les auques són precioses però només hi haurà un guanyador de cada classe. Que guanyin els millors!

Els MP5

Raúl i Adrián, 6è A
Són uns aparells molt útils arreu del mon. Alguns són petits i d'altres són grans. Amb els MP5 podem escoltar música, veure pel·lícules molt fantàstiques, vídeos i moltes més coses. Els nois volem estar a la moda amb ell però els pares no volen compra-lo perquè són molt cars. Aquí teniu una mostra d'un MP5.

La guerra de Líbia

Jose i Fatoumata, 6è A
El dictador Muamar el Gadafi ha desfermat la guerra civil a Líbia. Els ciutadans del país s'han rebelat contra la terrible dictadura d'en Gadafi  i uns quants països d'Europa i els Estats Units d'Amèrica estan ajudant a la gent que viu a Líbia. Un portaavions ha llançat uns míssils Tomajauks a unes ciutats de Líbia. També França ha enviat 3 caçabombarders a atacar una de les principals ciutats del regiment del dictador. Tot semblava que els ciutadans de Líbia estaven prenent el poder, però des de l'alto el foc dels països aliats, Gadafi ha tornat a recuperar el poder.

Ball a l'escola!!


El dimecres vam ballar tots junts allà a la pista.Van posar molt tipus de música per ballar: de les divines, camp rock, waka waka,.....!! Va ser molt divertit, tots vam ballar i tothom es va animar.
Els mestres també ballaven. La cançó que més ens va agradar va ser la de waka waka perquè ens vam inventar un ball fa temps. Quan es va acabar ningú volia anar a la fila i anar a classe i per això ens vam quedar 5 minuts més!
Va ser genial!!!!!

La festa de fí de curs

Alejandro Alvarez i Petar Ivanov, 6è A


La festa de fi de curs se celebra cada any a les escoles de tot Espanya. Aquí a Blanes, al col·legi Napoleó Soliva, el dia 23 de Juny venim a l'escola. Quan arribem, ens preparem per a la cursa per tot el barri. Comencen els nens més petits i acaben els més grans. Després mengem coca i juguem una miqueta. Més tard ens reunim totes les classes per veure les actuacions i balls dels nois i noies de l'escola. Quan ja han acabat tots, els nens i nenes de 6è curs pugen dalt de l'escenari, els entreguen els diplomes i els acomiaden perquè l'any que ve aniran a l'institut.

Les noves activitats

Judith Ascanio Ariza - Silvia Torres Cañadas, 6è A
Des de fa una setmana fem noves activitats a les hores del pati.
Els dilluns toca matabolets, al costat de la taula de pingpong.
Els dimarts toca saltar a la corda, a la zona de les portes de l'entrada.
Els dimecres toca ballar, a la pista.
Els dijous toca fer relleus, també a la zona de la taula de pingpong.
Els divendres toca "ruta del poble", per tot el pati.
Aquestes activitats sempre són opcionals, no són obligatòries.

El parc de PortAventura

Ilenia i German, 6è A
Està dividit en tres parts. A l'entrada de la Mediterrània hi ha una atracció que es diu Furius Baco. La segona part és la Polinèsia, i hi ha d'atracció el Tutuki Splash. La tercera és Mèxic i hi ha l'Huracan Condor. Bé, espero que quan hi aneu us ho passeu bé!

El llac de Banyoles

Joan Barroso - Tania Sánchez, 6è A
Com en totes les llegendes del món, siguin de veritat o de mentida, tenen molta imaginació, però la del llac de Banyoles té una cosa especial.
La història de com es va crear el llac és una de les més interessants que hem escoltat. Ens explica que fa molts anys el llac era un riu subterrani però la terra es va enfonsar, provocant que uns quants anys més tard es varen fer uns forats gegants per on sortia l'aigua, i així fins el dia d'avui tot allò és un llac.
Vàrem comprovar si existia algun drac però tot era una llegenda.

Els ulls de 6è

Adrian Braun i Pau Robert, 6è A
A plàstica amb la Dolors, vam pintar uns ulls d'en Quim Serrano Bou. És un pintor molt famós, molt famós, de Blanes.Va néixer a Blanes l'any 1952 i ara és un pintor professional i artista visual. Ens va agradar molt com va quedar el dibuix.Quan el mires sembla que et doni un efecte òptic.Ho vam fer amb aquarel·les i va quedar genial, després la Dolors ens va agafar els dibuixos i ens els va penjar al passadís.

Paisatges espectaculars!


Mariona Coll i Jade Ly Lam. 6è A
De vacances es poden anar a llocs diferents on mai heu anat. Si t'agraden els paisatges muntanyosos pots anar "als Pirineus...". Si t'agraden les vistes al mar pots anar a: "Hawai, al Carib...". També hi ha molts altres llocs per visitar!!! Segurament que tu ja has estat a muntanyes, platges... però segurament has anat a molt poques!!! A que mai has anat a les "Cascades del Niàgara"???? Jajaja...! Ja ho sabeu: les vacaaaancessssssssssss són genialssss!!!!!!!

El Titànic, una història vertadera.


Rocio i Camila, 6è A.
Segur que heu escoltat parlar del Titànic, però sabeu la vertadera historia? Bé, nosaltres us l'explicarem.
El RMS Titànic era el segon de tres transatlàntics de la companyia anglesa "White Star Line". El Titànic fou varat el 1911 i entrà en servei l'any següent, essent el vaixell de passatgers més gran i luxós de l'època juntament amb l'Olympic.
Durant el seu viatge inaugural entre Gran Bretanya i Nova York, la nit del 14 al 15 d'abril del 1912 es topà amb un iceberg, fet que provocà la seva destrucció i enfonsament i la mort de més de 1.515 persones (d'un total de 2.224).
Això no ho sabíeu, eh? Doncs ha sigut una de les catàstrofes més grans de la història. L'última supervivent va morir el 31 de maig del 2009.

Gravacions de poemes

Mireia Flores i Ainoa Bernabeu, 5èB
El divendres 1 d'abril vam gravar poemes amb la nostra veu. Els poemes eren de l'autor Joan Maragall.
Primer vam agafar el poema que volíem llegir, després ens el vam estudiar. Més tard, en Josep ens va cridar per gravar-lo, el vam gravar amb un micròfon. Quan ja estava gravat vam modificar els moments que no va sortir bé.
Aquí tenim unes mostres del que hem fet alguns alumnes de 5è i 6è:

Mireia i Ainoa ens llegeixen "Els núvols de Nadal".


Nicolas, Pau i Xavier - "Vistes al mar".


Sandra, Elena i Judit - "Pirinenques".


Tania i Joan - "Sant Jordi".


Alejandro i Adrian - "La Ginesta".


Mariona i Jade - "Cant de la senyera".


Mireia i Eva - "Sardana".


Ha sigut molt divertit!!!

Nicolás Rodríguez i Nico, 5è B
Joan Maragall va ser un poeta i escriptor català. Va néixer a Barcelona, el 10 d'octubre de 1860 i va morir el 20 de desembre de 1911. Va ser advocat, es va instruir en la literatura catalana i castellana i va ser traductor i periodista.