Medi Social

divendres, 19 de novembre del 2010

La castanyada

Jade Ly Lam, 6è A
El divendres 29 d'octubre vam fer la festa de la castanyada i els que volien de sisè, podien disfressar-se de castanyers o de castanyeres. Jo i les meves amigues ens vam disfressar de castanyeres i estàvem molt divertides. Ens vam repartir en unes quantes classes i els vam repartir castanyes.
Després vam cantar tots la cançó de la castanyera. Va ser molt divertit!!!

Nit de Happy Halloween

Ylenia Urbano Diez, 6è A
El dia de Halloween vaig anar amb uns amics i vam anar a les cases i a les botigues a demanar llaminadures. En vam guanyar moltes, fins i tot, ens vam donar galetes. Quan vam començar a anar a buscar les llaminadures a unes nenes que estaven ballant mentre nosaltres passàvem els vam donar un espant! Era la primera vegada que fèiem un espant de mort. Eren les 21:45.

El gran dia de la castanyada

Tania Sánchez Serra, 6è A
El dia de la castanyada va ser bestial. Ens ho vam passar superbé. A més els mestres ens van posar la cançó de Shakira i ens vam menjar un munt de castanyes ben torrades.

Nit de Halloween

Germán Rodriguez Peirano, 6èA
Va passar quan era Halloween.
Havíem anat amb uns amics a demanar caramels per tot el barri i, quan estàvem caminant, uns adolescents li van donar un bon espant a la Fatu i vam riure sempre.

El dia que em vaig fer una foto amb en Messi

Pau Robert Oda, 6è A (Napoleó Soliva)
Ahir, 18 de novembre del 2010 vaig anar a veure a en Messi. Vaig anar a casa seva i em vaig fer una foto amb ell. Em va dir que tenia 9.999.999.999.999.999 d'euros, i també que quan jugués contra l'Almeria, si marcava un gol me'l dedicaria. Avui, dia 19, estic molt content.
Quan marca sempre fa la seva celebració: tirar-se al terra de planxa. I el seu rival, Cristiano Ronaldo diu que perdrem quan juguem contra ells però el millor jugador del món és ell i, doncs, guanyarem. Encara me'n recordo del 2 a 6 al Bernabéu, ells van marcar primer però després vam remuntar.

La castanyada

Mariona Coll, 6è A.
Un divendres es va celebrar la castanyada. Quasi totes les nenes de sisè ens vam disfressar de castanyeres i els nois també es van disfressar. Vam anar a la classe que ens va tocar amb les altres nenes. Després vam anar a la pista i vam repartir les castanyes a tothom.
Al final vam canta unes cançons molt divertides!!!=) Va ser molt divertit!!!=)

El nou curs

Camila Rodríguez, 6è A
Aquest any hi ha moltes coses noves, per exemple: nens i nenes noves, els de sisè fan el pessebre... Aquest mes ens han vacunat i per fi de curs una altra vegada a veure qui guanya a la carrera. L'any passat van ballar les de cinquè, les de ball modern amb la Tesi, va cantar la Rocío que canta molt bé, va cantar l'Amanda i va ballar l'Any que balla molt bé i se'n van anar els de sisè. Aquest any nosaltres som els de sisè i és molt divertit que els amics estiguin a la mateixa classe. Aquest any ballarem jo i les meves amigues i la Rocío cantarà amb la Jade.
Bé, això és tot, si dic més ho sabreu tot, fins un altre dia!!!

La Castanyada

Silvia Torres Cañadas, 6è A
La castanyada va ser el divendres 29, hi va haver moltes castanyes i molta gent. Va ser molt divertit amb les fotos, la música i moltes més coses. Vam ballar tots els nens i els professors també. Tots ens vam divertir molt quan els castanyers i les castanyeres ens en vam anar amb la classe que ens va tocar a cada grup. Vam menjar moltes castanyes.

La meva germana

Vanessa Álvez, 5è A
La meva germana es diu Anastasia, és petita, té 4 anys. A l'escola no parla, però a casa parla massa. Els ulls són de color marró i el cabell de color castany. A vegades em pica però jo me l'estimo molt.

La castanyada

Judith Ascanio Ariza, 5è A
El divendres 29 d'octubre a l'escola vam fer la castanyada. Alguns dels alumnes de 6è ens vam disfressar de castanyeres i de castanyers i ens vam presentar voluntaris per ajudar a repartir les castanyes a tota l'escola. Mentre ens menjàvem les castanyes, els voluntaris, vam ajudar els nens petits a pelar les castanyes, van posar música i vam ballar tots, els profes, els grans, els petits... Després van posar la cançó de la castanyera i vam ballar amb els nens i nenes petits. Quan ja era l'hora, vam recollir i els de 6è ens vam fer una foto les tres classes juntes. Després vam pujar a la classe i ens en vam anar cap a casa.

El meu hàmster

Nico, 5è B
A la meva casa tinc una mascota, és un hàmster i es diu Goku. L'estimo molt, fa poc que es va escapar de la gàbia però el vaig trobar. Quan vol menjar mossega la gàbia.

La castanyada

Fatoumata, 6è A
El dia de la castanyada ens vam vestir tots de castanyers i castanyeres però alguns no perquè tenien vergonya. Va "molar" i també vam anar a buscar els nens petits de P3 i vaig estar contenta perquè vam veure l'Almudena i vam ballar. A mi em va tocar amb la Mariona, l'Anna, jo i la Fanta. Vam ballar i vam fer una foto que sortíem tots macos i maques.
Quina passada de festa!

La castanyada

Adrian Batista, 6è A
El dia 29 d'octubre va ser el dia de les castanyes. Nosaltres, els de 6è, ens vam disfressar de castanyers i vam haver d'anar a repartir castanyes al petits. Els vaig donar castanyes a tots els nens de primer, després van posar música de molts cantants com Dady, Shakira i Eminen. Els meus amics i jo vam ballar i per acabar ens van fer una foto.

La castanyada

Eva Maria, 6è A
El dia 29 d'octubre va ser la castanyada al nostre cole. Jo i les meves amigues ens vam presentar voluntàries per disfressar-nos de castanyeres. Els que es van disfressar estaven molt graciosos!!
Vam anar a animar una mica als més petits perquè almenys s'ho passin bé. A nosaltres ens va tocar la classe de P-3 A i érem 4 nenes: la Laura, la Mireia, la Jade i jo. Quan vam arribar ens van saludar i els vam posar unes corones amb el dibuix d'una castanya. Quan va passar una estona vam sortir de la sala per anar a la pista i allà repartir les castanyes. Vam ballar i sobretot ens ho vam passar molt i molt bé!!

La castanyada

Mireia, 6è A
El dia 29 d'octubre per la tarda vam fer la festa de la castanyada aquí al cole. Els de 6è, alguns, ens vam disfressar de castanyers i castanyeres. Vam anar en grups de 4 o 5 persones per a cada classe. A mi em va tocar a P-3A amb una professora que es deia Laura. Va ser un dia molt divertit. Primer vam repartir les castanyes als nens petits i després vam ballar i jugar molt. Quan es va acabar vam anar a portar els nens a la classe però després no sabíem on anar. Vam pujar a la classe però no hi havia ningú. Llavors vam baixar i els vam trobar a baix. Va ser un dia molt divertit!!!

Vetel, campió del món

Petar, 6è A
La setmana passada Sebastian Vetel va guanyar el campionat de F1 perquè el seu company M. Weber va entrar a canviar rodes i Ferrari, per respondre, va fer que els seus conductors F. Massa i F. Alonso entressin també. Quan Massa va sortir va quedar en 13a posició i Alonso va quedar 9è darrera de V. Petrov. Petrov va poder aguantar Alonso durant 30voltes. Fernando Alonso va quedar 7è gràcies a persones com C. Kovahasy que va sortir darrera d'ell al sortir del "pit lane", però la seva afició de quedar primer la va trencar R. Kubica al sortir davant de Petrov. I així S. Vetel va guanyar el campionat de F1.

La cova rupestre

Alexandru Mihailov, 5è B
Vam fer dibuixos a plàstica amb la Roser. El meu dibuix era molt maco. Els vam enganxar a la paret dins de la cova rupestre i va quedar molt bé. També ens vam pintar i les vam posar a l'entrada de la cova. Vam fer invitacions a molts nens de l'escola i els la vam donar.
Tots vam anar a veure-la i tots vam entrar a dins perquè ens feia molta il·lusió entrar. Ens ho vam passar molt bé quan ho vam fer.

Halloween

Raul Luque Luna, 6è A
Jo, la nit de Halloween, vaig anar amb uns amics meus a demanar llaminadures. Uns nens van tirar una mandarina a un balcó i l'home de la casa es pensava que havíem sigut nosaltres i ens va perseguir. Quin fart de riure! Ens van donar moltes llaminadures i ens ho vam passar molt bé. Quan vaig arribar a casa, em vaig posar el pijama i em vaig posar a sopar. Després vaig veure la televisió i me'n vaig anar a dormir.

La classificació a la butxaca

José Carbó, 6è A
El Tottenham Hospur té les classificacions pels vuitens de final de la Champions League.

Després de la seva victòria amb tots els equips menys la derrota amb l'Inter de Milà per 3 a 2 amb dos golassos de Belli. Però a la tornada a Anglaterra un 3 a 1 importantíssim que li dóna la classificació amb els dos gols de Peter Crouch i un de Van der Vart. Ja poden estar tranquils, aquest és un bon any per al Tottenham Hospur. 

La meva gosseta

Alícia Fernández Álvarez, 5è A
La meva gosseta es diu Luna, és de color marró i blanc. És molt juganera, li agrada jugar amb mi.
Cada matí la trec a passejar, i sinó la trec a passejar es posa a plorar.
És molt xafardera. Quan passa algú per sota de casa meva es posa a lladrar.

El meu gos Rocky

Karla Carrera, 5è A
El meu gos es diu Rocky, és de color blanc, negre i per les orelles té una mica de marró.
És molt divertit juga molt, si corres ell vol córrer i si li dius que es segui es seu. Si li dius que et doni les dues potes te les dóna, si li dius que et tombi es tomba. Però el que no et fa cas és si li dius que vingui. Fa quasi un any que el tinc.

divendres, 12 de novembre del 2010

Halloween

Xavi Rey Celimendiz, 6è A
Jo, la nit de Halloween, vaig anar amb el meu cosí per Malgrat a demanar caramels, xocolata i llaminadures. Ens ho vam passar pipa. A una persona li vam dir "truco o trato" i ens va tancar la porta, li vam posar loctite al terra, vam trucar i ens en vam anar corrents. Quan va obrir la porta, va trepitjar el loctite i vam sortir una altra vegada i ens en vam anar corrents una altra vegada. Després ens en vam anar cadascú a casa seva i tots feliços. Però pel camí vaig trucar a una porta i vaig tenir la sort que em van donar un tros de xocolata. I quan anava cap a casa em vaig trobar al meu germà que venia de festa. Se'n va anar al Revolution.

Estalla el volcà Merapi!

Rocío Bueno, 6è A
El divendres 5 de novembre hi va haver al menys 60 morts a causa d'una altra erupció del volcà Merapi a Indonèsia, que ha sigut la més forta de tota la setmana que porta activat. Fins ara es compten més de 100 persones mortes a causa del volcà i han sigut traslladades més de 75.000 persones de la zona.
La primera erupció va anar acompanyada d'un tsunami que matà a 500 persones i provocà el desplaçament de 69.000 habitants. L' última erupció del volcà va ser el 15 de maig de 2006 amb uns 17.000 traslladats. És el volcà més actiu d'Indonèsia i la seva traducció és "Monte del Fuego".

La castanyada

Sandra Canthe, 5è B
La castanyada, el dia divendres 29 d'octubre vam fer la castanyada al nostre col·legi. Els castanyers i les castanyeres van ser els nens i nenes de 6è. Ens van repartir castanyes, estaven molt bones, ens ho vam passar molt bé. Van posar cançons, vam cantar, ballar i suar molt. Després quan anava a acabar la festa, com ens ho vam passar tan bé, no volíem que s'acabés. Ens vam ajuntar tots els nens i estàvem dient que no parés la musica que posés una altra cançó més però ell va dir que no en posaria cap més perquè era l'hora de marxar. Vam fer fila i ens en vam anar cap a la classe a buscar les nostres coses. Vam fer fila i ens en vam anar cap a casa nostra.

El meu gos Castor

Nicolás Rodríguez Bayarres, 5è B
Ja fa 2 anys que tinc al meu gos Castor. Es tot negre i pelut. És molt graciós, però, de vegades quan s'enfada o està menjant, mossega molt. A mi m'ho ha fet moltes vegades.

Halloween

Mireia Flores, 5è B
El dia de Halloween estava a Holanda en un parc aquàtic a Loohrst. Hi vam anar amb els meus avis, tietes i tiets, i els meus cosins i cosines. Al arribar teníem molta gana i vam anar a dinar. El viatge va ser de 2 hores. Després vam anar a la piscina 2 hores per relaxar-nos.

La mujer maltratada

Elies Marquez Mora, 5è B
Noticias de ultima hora: Una mujer en Arabia Saudi la quieren apedrar por matar a su marido pero ella dice que durante todos los dias la ha maltratado a base de latigazos. El gobierno español esta haciendo todo lo posible para que no muera porque es una mujer con traumas. Hasta ahora no hay mas detalles. Si quieren saber más, no se pierdan mis noticias.

A casa meva

Alexandru, 5è B
A la meva casa tinc la playstation 2 i 3 i jo jugo molt amb elles perquè m'agrada molt. També m'agrada jugar a futbol. Jo sóc un porter molt bo però també sóc jugador. M'agrada molt el futbol però també m'agrada jugar a bàsquet. Jo sóc un nen molt mogut i també sóc molt divertit. Jugo a moltes coses.

CEIP Napoleó Soliva

Ismael, 5è B
Al col·legi CEIP Napoleó Soliva estrenem lavabos, pissarres digitals, projectors nous i moltes coses més. Ja hem fet la castanyada, a la biblioteca estem buscant mascota, heu vist l'esquelet i els fantasmes? I la cova rupestre? Ja estem fent a veure qui te més punts per guanyar el Llapis d'Or. Bé, a reveure, fins un altre dia.
Adéu-siau.

La castanyada

Ainoa Bernabeu, 5è B
El dia divendres 29 d'octubre vam fer la castanyada. Va ser en el col·legi . Vam menjar castanyes molt bones. Els professors van posar música i vam ballar i jugar molt. Els nens i nenes de 6è B i 6è A, van ballar la cançó de la castanyera. Després la vam ballar tots i totes del col·legi cadascun amb la seva classe. Quan havíem de recollir tots els nens i nenes van dir que posessin una altra cançó però al final vam recollir i ens en vam anar cadascun a la seva classe molt cansats de ballar totes les cançons que van posar. Tots els nens i nenes es van divertir molt.
Va ser molt divertit!!!!!!!!!!!!!

Pizzetas de pan de molde rellenas con salsa de hongos

Jesús Manuel Jimenez 5è A

Ingredientes:
8 rodajas de pan de molde crema de leche o nata, sal o pimienta.
12 champiñones, queso mozzarella rallada
1 cebolleta, queso rallado parmesano
1 pimiento rojo, perejil picado
1 yema

Elaboración:
Rehogar el pimiento con la cebolla picados finos hasta que se ponga rubia. Incorporar los hongos. Cuando este todo tierno, retirar y agregar la yema.

Setas a la plancha con jamón

Pedro Pérez 5è A

INGREDIENTES
- 1/2k de setas (que sean mas bien grandes).
- 4 o 5 lonchas de jamón serrano.
- 1 diente de ajo.
- aceite.
- sal.


ELABORACIÓN
Lavamos las setas y las introducimos en la plancha caliente con un poco de aceite y sal. Les damos unas vueltas a las setas y ponemos encima las lonchas de jamón, damos una vuelta y vuelta y picamos un poquito de ajo y a comer.

Pollo con boletus y setas

Raúl Nicolás Pina, 5è A

INGREDIENTES:
- 1 pollo o pavo
- aceite de oliva de virgen extra
- 150g de champiñones o setas
- 150 de hongos o boletus
- 1 vaso de cava brut nature
-1 vasito de brandy (Coñac)
-2 cabezas de ajo
- 1/2 vaso de nata de cocina
- Pimienta y sal

ELABORACIÓN:
Corta el pollo o el pavo en cuartos y freírlos en una sartén con aceite hasta que estén bien doraditos. Si quieres asegúrate que quedan bien hechos por el centro, puedes hacer los trozos del pollo más pequeños. Salpiméntalo, riégalo con el cava y deja que este reduzca hasta evaporarse por completo, quedará en la sartén el aceite que habremos utilizado para freir. Saca el pollo de la sartén y resérvalo. Si ves que quedaba mucho aceite retira un poco antes de echar el cava. Trocea las setas y/o los hongos y saltea con el aceite que ha quedado de la reducción del cava. Incorpora el pollo y el brandy a la sartén y flambéalo (cuidado no quemes nada de la cocina). Añade la nata y cuécelo todo unos 10 minutos hasta que ligue y la salsa quede espesita.

Setas a la plancha

Agustina Otero García, 5è A

INGREDIENTES :
* 1/2 kg. de setas
* aceite
* sal
* perejil
* ajo

PREPARACIÓN:
* Se limpian bien las setas, con un paño húmedo, vigilad que no tengan tierra.
* Se sazonan y se untan con aceite.
* En una plancha, controlando muy bien el fuego, se deja que se vaya haciendo...
* Cuando estén por la mitad, hace falta añadir un poco de ajo y perejil picadito.
* Al servirlas, se puede añadir, si se desea, un poco de aceite de oliva.
TRUCO: Para ver si están hechas, corta una esquina para ver el color de la carne de la seta.

Puding de queso y setas

Juan Núñez 5è A

INGREDIENTES
- 300 grs de setas -
-200 grs de queso Philadelphia
- 400 grs triturado
- 6 huevos
- 4 rebanadas de pan de molde
- 2 dientes de ajo, perejil, mantequilla, aceite, sal y pimienta.

PREPARACIÓN
Cortar las setas en trozos y rehogarlas a fuego vivo con un poco de aceite, los ajos y perejil picados, añadir el tomate y cocer hasta que el líquido se haya reducido a la mitad, pasarlo por la batidora con el queso, el pan y los huevos hasta obtener una crema fina, salpimentar, verter la masa en un molde untado de mantequilla y cocer en el horno.

Setas a la bordalesa

Vanessa Álvez, 5è A

Ingredientes:
Medio kg.de setas
Dos dientes de ajo
Pimienta
Perejil picado
Zumo de limón
Aceite
Sal
Preparación:
1-Se cortan las setas en pedacitos y se saltean con aceite bien caliente en la sartén.
2-Se sazonan con sal y pimienta, se añade la cebolla y el perejil picado, ajo cortado en trocitos y zumo de limón.

Carne estofada con setas a las hierbas

Alicia Fernández Álvarez, 5è A

INGREDIENTES:
- carne de morcillo
- cebolla, una unidad
- puerro, 1/2 unidad
- apio, una ramita
- tomates, 2 unidades
- caldo de verduras, 2 cucharones
- ajo, 3 dientes
- hierbas variadas
- sal al gusto,
- setas

ELABORACIÓN:
1º) Limpiar las setas y reservar. Trocear la carne. Echar en la olla de presión la carne, los tomates troceados y pelados, las hierbas, el caldo, el ajo machacado, la cebolla, el puerro y el apio troceados y la sal. Poner al fuego durante 20 minutos. Añadir las setas y tapar la olla 3 minutos más.
TIEMPO: 30 minutos

Setas asadas con pimientos

Karla Carrera, 5è A

INGREDIENTES:
-setas (mejor setas de cardo)
-Ajos
-Guindilla
-Aceite de oliva
-Sal
-Pimientos rojos asados.

ELABORACIÓN:
-Lavar y trocear.
-Poner en una sartén unos dientes de ajos cortados y una guindilla, con aceite de oliva hasta que estén dorados.
-Añadir las setas y la sal.
-Añadir unos pimientos rojos asados de bote a la sartén, cuando falte muy poco.

divendres, 5 de novembre del 2010

Les tempestes i el bon temps

Bogdan, 5è B
Les tempestes de la setmana anterior van ser molt fortes però en altres llocs va fer calor. Les temperatures són una mica baixes. A la matinada fa molt de fred, és la tardor però hi ha gent que de tant de fred que fa per la matinada es pensa que és hivern però no. 
Ara, la majoria de dies hi ha fred per la matinada però a la tarda, és a dir, a partir de la 1h fa més calor, ho reconec, molta. He sentit a dir que si no t'abrigues bé pots agafar una malaltia molt greu. Així que abrigueu-vos bé!

Moto GP

Gerardo, 5è B
El piloto Tonijagua se cae de la moto y vienen dos motos atrás de él y le pasan por encima de su cuerpo. Lo trasladaron al hospital y allí murió cuando faltaba poco para que se acabara la carrera de moto GP.

El temps

Bilal, 5è B

Aquesta setmana les temperatures són molt baixes, perquè hi ha molts de núvols.
És tot gris i jo crec que plourà.
És terrible, al matí és com si fos de nit, no pots notar que és de dia.

dijous, 4 de novembre del 2010

Nadal

Joan Barroso, 6è A
Quasi es nadal i 6è A està fent el pessebre. Però aquest any serà una mica diferent...
I ara, a sobre, ja estan a punt de començar les vacances!!!