Medi Social

divendres, 23 d’abril del 2010

Sortida en bicicletes

Avui en arribar al cole, hi havia molts nens amb bicicleta. Quan ha arribat el policia ens ha parlat de què havíem de fer quan anéssim a la carretera. No s'ha caigut ningú al recorregut, però a l'arribar una nena sí que ha caigut. Hem fet dos circuits, un que era com una petita ciutat i l'altra d'habilitats.
En el de la petita ciutat hi havia semàfors, molts senyals, passos de vianants, rotondes, stops... Si fallaves (et passaves un stop, anaves en contra direcció...) et posaven una multa, i si et posaven més de vuit multes, no podies treure't el carnet de bicicleta.
A l'altre havies de passar per dos carrils super petits, després fer un vuit per uns cons, després havies d'agafar un pal d'un lloc a l'altre, pujar una rampa, passar per uns pals i passar per sobre un balancí, fer esprint fins a un quadrat, frenar perquè la roda de davant quedés al quadrat sense tocar un pal de ferro que representava una persona que travessava el carrer i si el tocaves et posaven
dues multes.
Ha sigut molt i molt divertit, i no hi ha hagut lesionats greus, cosa important...
Aquí teniu una mostra de la nostra activitat d'avui.
Rocio Bueno
Judith Ascanio
José Carbó

5è A

dijous, 22 d’abril del 2010

El dia de Sant Jordi

Per Martí  de 6è A: 
El dia 23 d’abril és el dia de Sant Jordi. Conta la llegenda que ell era un soldat que sempre anava pels voltants d’una vila on vivia un drac ferotge i terrible. Podia caminar, volar i nedar. Tenia les dents molt afilades i grans. També podia llençar foc per la boca que podia matar a moltes persones. Amb la desesperació dels vilatans, van començar a buscar una solució, fins que la van trobar: es faria un sorteig per saber qui devia morir cada dia. I així ho van fer, fins que un dia, li va tocar a la filla del rei, la princesa. El rei va pensar que era com les filles de tots els seus súbdits i la va donar al drac. Quan estava a punt de ser devorada, va aparèixer Sant Jordi, que va matar al drac. De la sang del drac hi va sortir una flor, que li va regalar al cavaller.
Per això els homes regalen una flor a les dones i les dones regalen un llibre als homes. Això és perquè coincideix amb el Dia Internacional del Llibre. A l’escola fem el Llapis d’Or i els de 4t representen l'obra de Sant Jordi.

dimecres, 21 d’abril del 2010

Vacances mogudes

Per Martí de 6è A: 
Les meves vacances han sigut molt mogudes. Primer vaig anar de ruta 4 dies amb el Cau. Em va agradar molt, tot i que va haver-hi gent que es va perdre. Vaig fer la ruta de les 10 ermites. És una ruta que surts des de Santa Coloma de Farners, passes per les ermites i arribes a Santa Coloma de Farners un altre cop. La ruta va ser de 65 quilòmetres en total. Després vaig viatjar fins a València on vam anar el meu pare, la meva mare, la meva germana i jo. Principalment anàvem a veure la Ciutat de les Ciències però també vam fer un tomb per la ciutat. L'Oceanogràfic va ser molt xulo, hi havia peixos de llocs diferents, taurons, morses, cavallets de mar, foques… Vaig tornar a casa i vaig mirar el Barça-Arsenal.

Són vacances

Joel (6è A): A les vacances em vaig divertir molt jugant amb l'ordinador, a la DS, a jocs de taula... Em vaig anar a casa dels meus avis i vaig jugar al Habbo (un joc d'ordinador), vaig veure moltes pel·lícules i vaig anar a comprar videojocs.

Àlex (6è B): Hola, sóc l'Alex Cano Lucas i vaig anar al Museu del Mamut, que, com diu el nom, hi ha mamuts i més animals de l'edat de gel com rinoceronts... D'aquí a dues setmanes estem convidats a veure el nous tigres dent de sable.

diumenge, 18 d’abril del 2010

Vacances i gimnàstica

Per Ani de 6è A: 
En les meves vacances m'ho vaig passar molt bé. Vaig quedar-me a casa però vaig sortir amb les meves amigues i ens ho vam passar molt bé. Vam anar a la Palomera a fer-nos moltes fotos i vam anar a un dels meus campionats i en ho vam passar molt bé. Quan jo vaig sortir a fer el meu ball les meves amigues van dir que guanyaria perquè ho vaig fer molt bé però vaig quedar 10ª de 20 noies. Les meves amigues deien que era impossible, que s'havien tornat bojos però jo els vaig explicar que els campionats anaven com el jurat valorava les nenes de gimnàstica. Els meus pares van dir que ho havia fet molt bé i que no passava res si no anava al campionat d'Espanya però al final van dir que sí que hi anava. Però va sorgir un problema que nosaltres havíem d'anar a fer unes classes a veure el que sabíem de gimnàstica rítmica però la meva professora no ho sabia i no hi vam poder anar. Després del campionat vam anar a menjar a un restaurant molt bonic que estava ple de nenes que havien competit amb mi. Vaig conèixer a moltes nenes que competien i vam anar al poliesportiu per fer un entrenament que sempre volíem fer. Al dia següent tornàvem al col·legi i vaig dir a la meva mare que no volia tornar a anar-hi però em va dir la meva mare que no hi hauria una altra opció.

Setmana Santa a Madrid

Per Amanda de 6è A: 
Aquestes vacances, han sigut una mica mogudes per a mi.
Els primers dies vaig dormir, dormir i dormir, però també vaig fer altres coses. Després d'alguns dies vam anar de vacances a Madrid.
Ens ho vam passar genial. Cada dia anàvem a un lloc diferent: un dia a l'Escorial i al Valle de los Caídos, un altre dia al museu del Prado, al museu Naval i moltíssimes coses més!
El que em va agradar era que per anar d'un lloc a l'altre agafàvem el metro. Mai hi havia anat i, la veritat, el de Madrid està bastant net i molt ben indicat.
El penúltim dia, la meva mare va anar a un càsting. S'hi va passar tot el dia però al final no la van agafar. Ens vam quedar a dormir en el mateix hotel que el de la resta de dies.
L'últim dia ens vam aixecar d'hora i vam venir cap a Blanes.
Quan vam arribar, eren les 18:47. Només vam fer un cosa: dormir, dormir i dormir.
I al dia següent, a tornar a la rutina diària.
Van ser unes vacances genials amb moltíssims records.

dissabte, 17 d’abril del 2010

Els dies de Setmana Santa

Per Kilian de 6è B: 
Aquestes vacances no he viatjat a cap lloc en especial. Vaig veure moltes processons a la televisió, a totes les cadenes sempre en donaven alguna. Les processons que hi ha a la Setmana Santa són un conjunt de celebracions entre del Diumenge de Rams i Diumenge de Pasqua. També es fan escenificacions teatrals i altres activitats sobre la vida de Jesucrist a gairebé tots el pobles de Catalunya i Espanya.
Els Divendres Sant es recorda la crucifixió de Crist i el Diumenge de Pasqua se celebra la Resurrecció. Són tradicions populars en les quals participa molta gent i hi ha persones que ho viuen molt.
Jo personalment no ho visc gaire.
Els Dilluns de Pasqua s'acostumen a fer mones de xocolata o de pa de pessic a les pastisseries. Això sí que m'grada bastant, sobre tot menjar-les. N'hi ha de molt maques, fins i tot dels jugadors d'equips com el Barça o d'altres personatges famosos de la televisió.

dimecres, 14 d’abril del 2010

Setmana Santa

Per Nora de 6è B: 
Per Setmana Santa no m'ho vaig passar molt bé perquè em vaig quedar a casa tot el dia perquè estava malalta. Però un dia una amiga meva em va dir si volia anar amb ella a Arbúcies, perquè com estava avorrida, llavors em va convidar. Vaig anar allà: hi havia un porquet, un porc-senglar, un gos, dos estruços, un poni, conills, ocells, galls i gallines.
Jo em vaig riure molt del porc-senglar perquè feia gràcia: plorava molt estrany. Un cap de setmana la Victòria em va trucar per quedar amb ella a donar una volta o un passeig i vam quedar tots els meus companys per anar a comprar llaminadures. I així he passat avorrida la Setmana Santa.

Les vacances de Setmana Santa

Per Fernando de 6è B: 
En les vacances de Setmana Santa m'ho he passat molt bé.
El meus pares em van felicitar per les notes, quasi tots el dies la meva mare, el meu germà, jo i a vegades la Clara anàvem amb bicicleta, anàvem pel riu Tordera fins al port.
Un altre dia vaig anar a veure la pel·lícula de “La niñera magica” y el “Big Bang” amb el meu germà i la meva mare. Va ser molt bonica, a tota la gent que no l'hagi vist li recomano. El dia del Vilar vaig anar amb el meu pare, la mare, el meu germà i jo, i uns altres amics del futbol del meu germà. Ens ho vam passar molt bé, varem jugar a futbol i també vàrem fer una cabanya.
També vàrem anar a casa d'uns amics dels meus pares a una casa on hi havia molt de terreny per jugar. També ens varen ensenyar una casa que cuidaven. Vaig muntar un poni i també vaig treure llet a les cabres.

Les meves vacances de Setmana Santa

Per Mariyama de 6è B:
En aquestes vacances de Setmana Santa m'ho he passat molt bé. Ha vingut la meva cosina de Girona i m'ha agradat molt. Cada dia quan acabàvem de dinar anàvem a passejar per la platja i a fer-nos fotos. Un dia per la nit quan havíem sopat i estaven totes les llums apagades i tothom dormint vam anar a l'habitació. Com que teníem 3 llanternes vam posar música. Després vam anar a la cuina, vam agafar menjar i vam fer un pica-pica. L'endemà al matí ens feia mal el cap i no ens podíem aixecar. A part de tot això teníem molta son.

dilluns, 12 d’abril del 2010

Viatge a Portugal

Per Facundo de 6è B:
Aquest viatge és bastant important per a mi, ja que no vaig per a conèixer Portugal, vaig a competir al 5è campionat del món del Club Kàrate-Do Shotokan. Aquest campionat serà el primer que jo hi participi.
Jo participaré nomes a Kata encara que sóc molt bo a Kumite però he de tenir com a mínim el cinturó blau i tinc el taronja. Estic molt nerviós encara que és del 24 al 26 d’octubre del 2010.

Pot ser un conte fals

Per Ariel de 6è A:
Vet aquí una vegada una nena que li deien Caputxeta Vermella perquè sempre duia una caputxa vermella. Era molt amiga dels tres porquets.
Hi havia una nena que es deia Rínxols d’Or, segurament perquè era rossa. Un dia estava amb la seva germana al bosc llegint i va somiar que viatjava al País de les Meravelles...

dissabte, 10 d’abril del 2010

Setmana Santa

Per Karen  de 6è A: 
Aquesta Setmana Santa ha sigut molt curta, però també una mica avorrida. He anat a molts llocs com a Girona, a berenar a alguna cafeteria... També he quedat amb la Lucia i la Raquel (unes amigues i companyes) i hem escoltat música, hem anat al parc...
Amb la Lucia hem vist una pel·lícula que es diu: ”Ángeles desaparecidos”. Tracta d'un metge forense que decideix investigar sobre la desaparició del seu germà bessó. Però la seva investigació es torna contra ell sent acusat d'assassinat i finalment manipulat en una espessa xarxa d'engany i traïció.
El dijous vaig començar a fer  deures i els vaig acabar de fer el diumenge, perquè els anava fent de mica en mica, però jo també tardo molt a fer deures. El dilluns de pasqua em vaig menjar la mona però no la vaig acabar. De fet encara en tinc. El dimarts, dia del Vilar, vaig anar al cinema.
Com veieu no han sigut  unes vacances fora de lo normal.

dimecres, 7 d’abril del 2010

Vacances de Setmana Santa

Noelia (6è B): Jo a les vacances de Setmana Santa he anat al cinema. També he anat a Sant Miquel del Fai i al McDonald's. Per vacances vaig agafat febre però em vaig recuperar molt ràpid.

Marta (6è B): En aquestes vacances de Setmana Santa he anat a Marina d'Or. És una ciutat de vacances, també es poden comprar apartaments o anar al balneari, golf, discoteca...
Jo vaig anar al balneari, vaig estar 1 o 2 hores allà, era molt tranquil, l'aigua era tota salada menys les de les dutxes. En un lloc hi havia una cosa per caminar per pedres i sorra, i també unes coses per relaxar els músculs. M'ho vaig passar molt bé. Ens en vam anar abans de les 3 perquè si no arribaríem molt tard a Blanes.

Per Aly de 6è B:
Aquestes vacances han sigut molt divertides. He anat a Malgrat de Mar 3 dies i de dilluns a diumenges només he jugat pel carrer. Faig el torneig de futbol del carrer.