Medi Social

divendres, 29 de gener del 2010

CONCURS PARAULES PENTAVOCÀLIQUES

Els alumnes de 5è B, mitjançant la intraweb de l'escola, hem participat en un concurs per trobar la paraula pentavocàlica més curta i la més llarga en Català.

Els que s'han atrevit a buscar i trobar paraules han estat: Carlos Germán Rodríguez, Cynthia Tatiana Morán, Petar Ivanov, Ylenia Maria Urbano, Pau Robert, Jade Ly Lam i Mireia Herrero.

Els que han trobat la paraula més curta i més llarga, per tant guanyadors del concurs, han sigut: Pau Robert i Petar Ivanov. La Mireia Herrero va trobar la més curta, però no la més llarga.

FELICITATS A TOTS ELS QUE HAN PARTICIPAT I, NATURALMENT, ALS GUANYADORS.


AH! M'oblidava. Les dues paraules són:

OUAIRE i CONSTRUCTIVAMENT.


ADÉU I FINS UNA ALTRA

divendres, 22 de gener del 2010

ENIGMES


Els alumnes de 5è curs estem treballant els enigmes. Cada setmana en fem un de diferent i hem decidit publicar al bloc els que hem fet fins ara. No tenen la resposta i ho fem per tal que els penseu. Les respostes ja les posarem més endavant, sempre que us porteu bé i no feu enfadar a ningú. D'aquesta manera caldrà que de tant en tant mireu el nostre bloc. Que us ho passeu molt bé!


Enigma 1

1.- Un camioner va en contra direcció per un carrer d'un sol sentit. Al final del carrer hi ha un policia que el mira però no li diu res. Com es pot explicar això?

2.- Un cotxe de color negre, amb els llums apagats entra en un carrer que no té faroles i on cap casa té llums encesos. De sobte , un gat negre se li posa davant del cotxe, però ell aconsegueix esquivar-lo. Com es pot explicar?

3.- La suma de tres xifres igual dona 60. Si no és el 20, quines xifres són?

4.- Dos pares i dos fills van de cacera. Maten tres conills. Se'ls reparteixen i els toca un conill per a cada un. Com s'explica això?

5.- Tots els animals que tinc menys dos són gats; tots menys dos són gossos i tots menys dos són ocells. Quants animals tinc de cada classe?

6.- Troba la lletra segueix a la sèrie següent: U, D, T, Q, C, S, S, V, N, .......

7.- Quants mesos tenen 28 dies?
Quin és l'animal que té els peus sobre el cap?

8.- Fa uns quants anys a Albacete es va originar una gran tempesta a mitjanit.És possible que 72 hores després hi fes un temps assolellat?

9.- Quatre dies i un més, quant temps és?
Perquè és impossible menjar-se dues magdalenes en dejuni?

10.- Dóna'm una poma i en tindré el doble que tu. Això és injust! És millor que tu me la donis a mi i així en tindré igual que tu. Quantes pomes té cada un?

11.- Com s'ha de llençar una pilota de forma que quan arribi a una certa distància es pari sense topar amb cap obstacle i retrocedeixi immediatament en direcció contrària des d'on es va llençar?

12.- Un presoner està tancat en una cel.la que té tres portes. Una comunica amb uns cocodrils famèlics, l'altra comunica amb uns lleons morts de gana i la tercera amb serps verinoses que fa una setmana que no mengen. Quina porta ha d'escollir per salvar-se?

13.- Quin és el nombre més petit de tres xifres que si sumem o multipliquem les xifres el resultat és el mateix?

14.- Sabent que no dóna 2, saps quina és la meitat de dos més dos?

Bé, esperem que us ho passeu tant bé com ens ho hem passat nosaltres. Ah! Si algú els endevina i/o dedueix tots i ens ho fa arribar mitjançant un comentari, ens plantegem seriosament donar-li algun reconeixement.

Alumnes de 5è