Medi Social

dimarts, 22 de desembre del 2009

Nadal 2009

Facundo – 6è B: El nadal a l'escola el celebrem l'última setmana. Fem jocs, fem l'amic invisible o el tió, també ve el patge i porta regals classe per classe. L'any passat ens va portar un joc de High School Musical. Aquest any no sé quin regal ens podria portar. També fem la xocolatada, cantem nadales, aquest any, com que som els de sisè, també toquem la flauta (és clar qui vulgui.) Però puja dos punts de la nota de música del trimestre que ve.

Ivan F. – 6è B: M'agrada molt el nadal pels regals i sobretot perquè ve tota la família, fem un sopar molt variat amb gambes, arròs, i moltes coses més a casa dels meus avis i també m'agrada perquè ens donen les vacances i no hi ha col·legi. Ja ja ja! Estar de vacances és molt millor que estar al col·legi. M'agrada perquè m'ho passo molt bé amb tota la família al meu costat. Per qui no sàpiga què és l'esperit de nadal, jo us ho explico en un momentet: és intentar no barallar-se i tractar bé a la gent. Aquí acabo: Adéu i que passeu unes felices festes!


Victòria – 6è B: Al concert de nadal es canta una cançó per curs. Primer comencen el de P3, P4, P5... Fins a 6è després també venen els pares a veure't cantar. Aquest any ho fem al gimnàs de l'escola. A mi m'agrada molt el concert de nadal i espero que vingui molta gent.

Aitor – 6è B: Queden pocs dies per Nadal. Penso que aquest nadal serà molt bonic i hi haurà molts regals. El meu avi està a l'hospital i aquest any no podrem celebrar el nadal a casa dels meus avis. La meva tieta ha pensat en fer-la a casa dels altres avis però el meu avi també està malalt. Ha de respirar amb una màquina i si es treu la màquina no pot aguantar molt sense.
A l'escola tot va molt bé, ens estem preparant per al concert de nadal. No sabem si farem l'amic invisible, potser no el farem.
A mi el que més m'agrada del nadal és veure tots els arbres de nadal al carrer, les llums i el pessebre que està al centre de Blanes. També el que m'agrada molt d'aquestes festes és el cap d'any perquè estem fins a les dotze i quan sonen les campanades mengem raïms.


Ivan G. – 6è B: A l'escola Napoleó Soliva celebrem el nadal. Hi ha un pessebre que hem fet nosaltres, els nens de sisè. Hem fet unes figuretes de fang i després les hem pintat. Hem posat un arbre de nadal amb llums i decoracions...
Els nens de tota l'escola hem fet unes mandales que hem penjat fent una sanefa a les parets de l'escola. També han posat música de nadal. La directora ha fet un dibuix bastant gran d'uns nens, que posa desitjos per al 2010 i els nens hem posat el desig que volíem per nadal. I està fent molt de fred!



Kilian – 6è B: Aquest any el nadal és més fred. El dia 25 per la nit els nens estaran ansiosos per rebre els regals del Pare Noel. Aquest any les figures del pessebre les hem fet el nens de sisè B i sisè A. Havíem de fer una ovella de ceràmica i un pastor per al pessebre. A mi no se m'ha trencat cap figura de plàstica però hi ha gent que se li han trencat les dues figures per no fer el forat prou gran. A més han posat l'arbre de nadal adornat amb boles i cintes.

Estela – 6è B: Al col·legi Napoleó Soliva els alumnes de 6è hem fet un pessebre. Hem decorat tots els passadissos amb estrelles, arbres, un tió i més coses. A la porta de cada classe hi ha un arbre enganxat. A la nostra escola per nadal fem moltes coses divertides com per exemple l'amic invisible i els de parvulari fan el caga tió. També cantem nadales al gimnàs i venen a veure'ns els pares.



Bryan – 6è B: Per Nadal fem un festa per la nit i els nostres pares ens donen regals però hem d'obrir el regal a les 12 de la nit. Jo passaré el Nadal a casa de la meva tieta, que em va a donar dos regals, i els meus cosins, també hi serà la meva àvia i tots els de la nostra família que viuen a Espanya. Menjarem ànec i ho passarem molt bé però lo dolent és que només se celebra un dia a l'any. Ja m'agradaria que se celebrés tots els dies.

Clara – 6è A: Aquest any serà el millor de tots els Nadals. El dilluns, dia 21, cantarem les nadales. Primer ho faran els petits, i després els de 3r, 4t, 5è i per últim nosaltres els de 6è.
El dimarts ens donaran xocolata i després farem l'amic invisible. Estic desitjant que arribi el dia.
Nosaltres, els de 6è A i 6è B, hem fet les figures del pessebre de l'entrada. Ens hem divertit molt fent-ho. Pel dinar de Nadal, a casa meva comprem un tortell i al que li toca la fava paga el tortell sencer i renta els plats.

dilluns, 21 de desembre del 2009

2012


Aylen
– 6è B: Ara us explicaré la peli “2012”. Era una família formada pel pare i dos nens, un nen i una nena. Se'n van anar al camp amb al seu pare i van anar a un llac que era on ell i la seva mare anaven quan eren joves i ja no hi era.

Després es va obrir la terra i es van omplir els continents d'aigua. A continuació va venir un tsunami. Sort que havien inventat unes naus per suportar el tsunami i així es van salvar moltes persones. Fi

Nicolàs – 6è A: El dimarts 17 de novembre vaig anar a veure la pel·lícula “2012” al cinema. És clar, em vaig posar a la part de davant, com sempre.
Tractava la idea de que el món s'acabaria el 2012. Els edificis es queien i les escultures com la Torre Eiffel i l'Estàtua de la Llibertat també. Les persones morien enterrades sota de les cases i edificis. Els tsunamis destrossaven els pobles i ciutats, les persones morien ofegades. El terra es partia i les persones queien al precipici.
Al final totes les persones van pujar en barques gegants d'acer inoxidable. I després es va crear un nou món.

Usaint Bolt

per Issac Tounkara de 6è A

Aquell nen petit es diu Usaint Bolt. Ell diu que quan era petit no corria molt i diu que no li agradava córrer però el seu pare el va apuntar a diferents esports i només li va agradar l'atletisme.
Sempre feia curses encara que sempre quedava últim, fins que un dia un amic del seu pare el va entrenar perquè guanyés les curses. Va arribar la cursa final i l'Usaint Bolt va guanyar-la i el seu pare el va felicitar molt per guanyar la cursa.
Ara ha batut dos rècords mundials i és el més ràpid del planeta.

Chacal

per Martí de 6è A.

El diumenge de la setmana passada vaig veure una pel·lícula que es titulava “Chacal”.
Tractava sobre un terrorista al qui l'FBI li va matar el seu germà i ell volia venjança. Per això va contractar a un perdonavides per matar al seu cap, i així venjar-se. Aquest és un professional perquè roba els passaports i DNI d'altres persones i es fa passar per elles. També va canviant el color del cotxe.
Al final maten al perdonavides acorralant-lo en el metro.

Tordera

per Nick Fuentes de 6è A

Jo us parlaré de Tordera. Fins fa poc, jo hi vivia, a Tordera.
Començaré pel poble. Ja fa un any van construir un pont nou que es diu el Pont de Ferro. Amb el Pont de Ferro es pot anar al mercat més ràpid. El mercat és molt gran.
Ara parlarem de Sant Pere (Tordera), jo vivia allà des que tenia 3 anys. Al barri, fa un any van construir un col·legi nou (super gran), abans estava en una espècie de cubs de plàstic que no tenien pissarra, i havíem d'utilitzar un paper. Jo vivia en un pis, uns baixos on tenia un pati comunitari, però ara visc a Blanes i ja no tinc el que us he explicat.

Ghost Ryder

per Joel de 6è A

La pel·lícula Ghost Rider va ser molt guai. Hi havia un home motorista que saltava per sobre d'autobusos, foc, motos, etc. Un dia es va presentar el diable davant seu i l'home va firmar un contracte amb sang per salvar-se i ser immortal. El seu poder era que per les nits es convertia en un esquelet amb la calavera de foc. Al final, va salvar al diable dels dolents i es va quedar els poders per sempre.

divendres, 18 de desembre del 2009

El dia 18 de desembre fem 11 anys

per l'Àriel i la Susana de 6è A.

Avui fem 11 anys (com diu el títol). És un dia genial. Ens agrada molt. Tots els de la classe ens feliciten, menys els nois i algunes noies que no ho saben, com les noves.
El dia 19 és la festa de la Susana i el 20 la de l'Àriel. La Susa (Susana) la farà a Quasar Elite i la de la de l'Àriel al parc de Malgrat. Ens ho passarem molt bé. A la Susana li agradaria que li regalessin un MP-5, un portàtil, roba, etc. I a l'Àriel un portàtil, roba, etc.
A lo millor ens regalarem els portàtils entre nosaltres.

dimecres, 16 de desembre del 2009

La festa del xai

per Aly (6è B).

La festa del xai és una festa per als musulmans.
Aquest dia els nens no anem a l'escola perquè anem per les cases i demanem diners. Fa uns mesos vaig aconseguir 10 euros. Me'ls vaig gastar a poc a poc i em van sobrar 4 euros i els he donat a la meva mare. Mola molt, ja ja ja!
Aquest dia mengem xai per la nit. Se celebra al barri i casa meva hi ha molta gent de la meva família i amic i amigues de la meva mare i jo, sobretot la meva germana i el meu germà.

divendres, 4 de desembre del 2009

Un conte de Nadal

Els alumnes de 5è B hem escrit un conte encadenat, és a dir, tothom ha anat continuant la història que l'anterior havia escrit. El resultat ha estat aquest.

En un país molt llunyà i fred, vivia una família molt pobre que tenia l'avi malalt. Un dia, quan el fill petit va anar a comprar, va resultar que no portava diners. Va tornar a casa seva per tal que li donessin diners però com que no en tenien gaires per donar-li només va poder comprar pa i formatge. Després va tornar a casa i se'n va anar a jugar. Allà on jugava, va trobar un gosset al que va dir-li Nadal i així tot el dia jugant amb aquest gosset s'ho va passar molt bé.

Més tard, la mare el va cridar i li va dir: - Fill, deixa el gos que hem d'anar a sopar.
Però al nen li feia pena que el gosset es quedés tot sol i li va dir: - Vols venir amb mi a casa meva?
Com que el gosset no sabia el que deia, va començar a fer: - Guau!!!!! Guaauu!!!!!
i se'l va emportar a casa seva. Per la nit, uns follets van deixar regals per a tots. Misteriosament el gosset, quan els va veure, va començar a parlar amb ells.

Després pel matí, quan tots es van llevar, van veure tot ple de regals i es van emportar una gran sorpresa. Hi havia regals per a tots. També hi havia un regal per al gosset: era un cascavell d'or amb un so molt bonic, i ràpidament se'l va posar al voltant del seu coll.
Quan el gos caminava pel carrer, tothom se'l mirava. Al cap de molta estona de caminar, el gosset es va treure el cascavell i de sobte, es va transformar en ...EL PARE NOEL!
Tothom es va posar molt content i va anar corrents a donar-li petons i abraçades. El Pare Noel els va dir que havia de marxar, que encara tenia molta feina ja que aquella era la nit de Nadal i havia de portar regals per a tots.

Per la nit va començar a repartir els regals i quan va entrar en una casa, es va trobar un nen petit que plorava perquè li havia desaparegut la seva joguina preferida. El Pare Noel li va dir que no es preocupés, que ell ja li donaria una joguina nova. El nen es va posar molt content i com a premi, el Pare Noel el va convidar a pujar al seu trineu de rens per tal que l'ajudés en el repartiment de regals.

dijous, 3 de desembre del 2009

La natació

Em dic Anna i vaig a la classe de 5è B.
Aquest estiu he practicat l'esport de la natació. Per nedar bé, cal que moguem els braços i els peus de forma simultània.
Quan em vaig disposar a practicar aquest esport em vaig equipar amb un banyador, un gorro i unes ulleres doncs és el necessari per poder nedar bé. Vaig escoltar les indicacions del professor i vaig començar a nedar.
Em va agradar molt i m'agradaria tornar-ho a fer.

El futbol

Em dic Pau Robert , vaig a la classe de 5è B i us vull parlar de l'esport del futbol.
Per practicar l'esport del futbol, el lloc més adequat per jugar és en un camp de futbol. Consisteix en arribar a l'altra porteria i marcar gol.
És divertit. A més a més, jo vaig marcar 2 gols. Fa 5 anys que jugo. 

És necessiten botes de futbol, una bona equipació i una pilota. Ah! I si vols, et pots posar proteccions per els turmells. 
Les normes bàsiques són fàcils. Mira-ho. No es pot tocar amb les mans. I si va fora i tu l'has tocat l'últim, treu de banda l'equip contrari.

dimecres, 2 de desembre del 2009

Protegim els animals

Per Carla de 6è B.

Ara m'agradaria dedicar un moment als animals que són sacrificats per fer peces de roba, o complements innecessaris.
Moltíssims animal moren cada dia per capritxos de famosos.
Els animals són éssers vius. La gent es pensa que matar a un animal és un problema menor que matar a una persona.
D'acord que alguns humans matem animals, però és per menjar, llei de vida!
Però sacrificar a un animal per un capritx de ric, em sembla un menyspreu per a la naturalesa.
Si seguim així anirem extingint les races dels animals, fins que només quedem nosaltres, els humans.
Estem destruint el medi ambient, i això no ho sembla però ens perjudica a tots.
Per cada animal que matem sense raó, donem un pas enrere de salvar al món d'aquest caos, que la major part de nosaltres hem provocat.
Per això escric aquest text...
Si alguna vegada trepitgem alguna formiga, no és un assassinat!
Però matar a un ós, una serp un cocodril..., per fer una jaqueta o unes sabates, és una bestiesa.
No podem seguir així, hem d'ajudar a la naturalesa. Si els nens petits comencem ara, en el futur podrem canviar al món, i no ser extingits d'aquí, per exemple, 500 o 1.000 anys, sinó que viurem el doble.
Així que tots hem de posar-hi de la nostra part.
El dia de demà hem d'haver parat la contaminació al món.

El tennis

Per Jade Ly de 5è B

Em dic Jade Ly i us explicaré una activitat que he fet aquest estiu, que és tennis.
Es pot practicar en una pista de tennis, on jo ho he practicat.
El tennis consisteix a donar cops amb la raqueta a la pilota.
Ho vaig intentar perquè semblava divertit i fàcil, però no ho era tant.  
Vaig jugar a tennis en un càmping quan vaig anar de vacances.
Per jugar a tennis es necessita una pista gran, una pilota de tennis i una raqueta.  
Les regles bàsiques són: no has de tocar la xarxa amb la pilota i no pots llençar la pilota a fora.
I em va agradar molt.

dimarts, 1 de desembre del 2009

Tokio Hotel i Metallica

Per Carla de 6è B.

Doncs avui parlaré dels dos grups de música que m’agraden més.
El primer és TOKIO HOTEL, un grup de joves alemanys, (que per cert, són molt guapos) amb molt de talent.
Jo i l’Aylen som les fans núm.1! Ens encanten totes les seves cançons, com per exemple: Monsoon, Zoom in to me, Don’t jump, Ready set go! i moltes més…
És un grup que el componen quatre nois: en Bill, la veu del grup; acompanyat del seu germà Tom (són bessons però no es nota), el guitarrista, que també toca molt bé el piano en la cançó de Zoom in to me; en Georg, el noi que toca el baix i la guitarra, que té el cabell molt llarg; i per últim, en Gustav, el bateria, que és el més jove, però toca molt bé la bateria!
 
El segon grup és METALLICA,
Un grup nord-americà que existeix des del 1982, (no són vellets, tot al contrari). Fan un tipus de música, de rock, que per gaudir-ne s'ha de sentir a la sang, al cor; sinó, és música qualsevol, bé, això és per a mi.
Molt poca gent de l'escola coneix aquesta música, però tenen milions de fans. La meva cançó preferida, entre moltes més és The day that never comes, (El dia que mai arriba).
Us recomano aquests dos grups, us agradaran molt!